Online uitwisselings format jongeren

Tell and Teach is een project van Kaalo Nederland. In deze film gaan 6 jongeren in de leeftijd van 14 tot 19 jaar met elkaar in gesprek over elkaars leven en school. Deze eerste pilot gaat naar het jongerencentrum The Centre and The Youth in Somalië. Daar gaan jongeren zo’n zelfde talkshow houden en opnemen.

Zo worden over en weer vragen en antwoorden uitgewisseld tussen Somalië en Nederland.

De hoop is dat somalische jongeren er niet voor kiezen hun land te verlaten en te vluchten naar Europa, maar te werken aan een toekomst in Somalië zelf. Beginnend met het vergroten van  skills door cursussen te volgen bij het jongerencentrum da nu wordt gebouwd in Garowe.

Studio

Aimiro Media leende de studio uit om de opnames te maken en hielp bij de opnames. Waarvoor dank, Kibret Mekonnen!

De locatie van de studio ligt op een bijzondere plek. Het gebouw Ondertussen is de oude Kweekschool gelegen aan de overkant van de Hollandse Schouwburg. In de oorlog smokkelden zusters vele joodse kinderen vanuit de creche naar de Kweekschool. De ouders van deze kinderen zaten vaak al vast in de Hollandse Schouwburg. De kinderen  werden zo gered van deportatie.

Nu is Ondertussen een plek voor creatieven en kunstenaars en een kweekschool voor samenwerking tussen vluchtelingen die kunstenaar zijn en de buurt.

Een beter plek kun je niet vinden toch, voor deze pilot?